P...P...Pompoensoep
Noem een soep met 3 P’s… Juist! Pompoen-Paprika-Pastinaak-Soep! Een heerlijk gezond soepje met een van de meest bekende vergeten groentes (ha!): De Pastinaak… 😉
Dit zit er allemaal in dit herfstige, vegetarische soepje (ongeveer 4 porties):
- 1 teentje knoflook
- 1 tablet groente-bouillon
- 1 hele pompoen
- 1 zoete ui
- 1 rode paprika
- 1 pastinaak
- Kwart tot een half blikje kokosmelk
En zo maak je het:
- Schil van de pompoen snijden. Dat gaat trouwens een stuk makkelijker wanneer je de pompoen eerst even 5 minuutjes in een voorverwarmde oven op 150 graden doet!
- Knoflook en ui snijden. Hoeft niet heel klein.
- Pastinaak schillen. Met een mesje of fijnschiller.
- Paprika in stukjes snijden. Hoeft niet heel klein. Echt niet…
- Pompoen in stukjes snijden. Nee, hoeft echt niet heel klein, het wordt straks toch allemaal gepureerd 🙂
- Een beetje boter of olijfolie verwarmen in een lege soeppan
- Knoflook en ui in de soeppan ‘fruiten’. Oftewel: een beetje aanbakken en doorroeren.
- Halve liter water aan de kook brengen. In een waterkoker of aparte pan.
- Kokend water in de pan. Ongeveer tegelijk het bouillonblokje erbij.
- Pompoenstukken in de pan.
- Paprika en pastinaak in de pan.
- Ongeveer 10-15 minuten rustig laten doorkoken.
- Wanneer je met een vork een stukje pastinaak goed kunt prikken, zit je goed!
- Pureren maar!
- Schenk kokosmelk bij. Steeds even proeven of het naar jouw smaak is.
- Wat betreft jouw smaak: je kunt er zelf kruiden bij bedenken. Of een beetje tabasco toevoegen! Pittuhug!
Serveren in een soepkom, even af laten koelen en smullen maar!