Zelf gezondere ontbijtkoek maken!
Ontbijtkoek uit de supermarkt is niet echt gezond. Dit komt vooral de hoeveelheid suiker. Zelf kun je een gezondere variant maken!
Benodigdheden:
- 250ml amandelmelk (gewone melk of soyadrink kan ook!)
- 300 gram volkoren tarwe meel (je kunt ook speciaal voor zelfrijzend meel of voor baking soda gaan als je de koek extra mooi wilt laten rijzen. Als het zonder doet, is het waarschijnlijk net zo lekker, maar iets grover en harder)
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 ei
- 1 el honing
- 2 el appelstroop
- 1 el kaneel
- 1 el speculaaskruiden
Vet het bakblik in en verwarm de oven voor op 160 graden*. Mix alle ingrediënten door elkaar tot een glad beslag en bak je ontbijtkoek 45 minuten. Klaar is kees!
Je kunt veel aanpassingen aanbrengen aan dit recept. Zelf vind ik stukjes dadel of gember een lekkere toevoeging. Noten of kokos doen het ook goed!
Smullen maar!
Koen
* Let op! Het aantal graden is een richtlijn: de ene oven is wat krachtiger en heter dan een ander. Kijk de eerste keer wat vaker door het glas van de oven, om te checken of de ontbijtkoek warm genoeg wordt of dat het juist te hard gaat.